Loes Knetsch ©
Wat kunnen Honing en Kaneel voor jou betekenen?
Het Vergeten Medicijn Honing Met Kaneel, hun gezamenlijke geneeskracht, de toepassingen en welke honing en kaneel? De Anti-bacteriële en schimmelwerende werking, hoe het pijn verlichten kan en infecties kan bestrijden.
Kaneel
Kaneel komt van de kaneelboom en is de binnen schil van de boombasttak.
Eigenschappen van kaneel:
Kaneel bevat enorm veel mangaan en daarnaast ook magnesium, ijzer en MHCP.
MHCP is een verbinding in kaneel genaamd methylhydroxychalcone polymeer. MHCP verlaagt het bloedglucosegehalte niet alleen in de aanwezigheid van insuline, maar ook in de volledige afwezigheid – en werkt bijna hetzelfde als insuline. MHCP stimuleert de lichaamscellen om suikers op te nemen.
Kaneel bevat geen vitamines. Het bezit antibacteriële eigenschappen die veel ademhalings- en darminfecties kunnen tegengaan.
Geneeskracht van kaneel:
- anti-bacterieel
- infectie werend
- kanker werend
- tegen diarree
- verlicht winderigheid
- verlicht misselijkheid
- schimmelwerend, tegen candida
- tegen pijnlijke menstruatie
- kramp verlichtend bij maag- en darmproblemen
- verbetert de werking van insuline
- zeer goed voor de bloedsomloop, verhelpt koude voeten
- Voeding voor de hersenen, versterkt cognitieve vaardigheden
Zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen raken wordt het gebruik van kaneel sterk afgeraden.
Honing
De primitieve mens was er heilig van overtuigd dat honing geneeskrachtige waarden bezat. Door de opkomst van de farmaceutische bedrijven, is de kracht van natuurlijke remedies in de vergetelheid geraakt. De farmaceutische industrie zal er ook alles aan doen om te voorkomen dat natuurlijke geneesmiddelen populair gaan worden. Je kunt het zien aan de wetten die worden doorgevoerd om het de fytotherapeutische en homeotherapeutische markt het zo moeilijk mogelijk te maken. De farmaceutische bedrijven zetten alles op alles om hun macht te behouden.
Eigenschappen van honing:
Honing bevat vitamine C, calcium, fosfor, kalium, magnesium, koper, zink en amylase. Ook bevat het mineralen, sporenelementen en flavonoïden (met name flavanonen, flavonen en flavonolen hebben krachtige antioxiderende eigenschappen).
Geneeskracht van honing:
- antioxiderend
- bacteriedodend
- schimmelwerend
- helpt bij doorligwonden
- tegen maagzweren
- goed bij ontstoken tandvlees
- werkt genezend bij brandwonden
Verwarm honing nooit boven de 40° Celsius, omdat amylase dan wordt omgezet in zetmeel en dan verliezen de enzymen hun geneeskrachtige waarde. Als de thee of het water te heet is om aan te raken, is het waarschijnlijk ook te heet voor de enzymen.
Een baby onder de 12 maanden mag je geen honing te geven. Honing kan namelijk sporen bevatten van Clostridium botulinum en veroorzaakt zuigelingenbotulisme. Het spijsverteringskanaal van baby’s is onvolgroeid en honing kan zeer schadelijk zijn dan.
Het Vergeten Medicijn Honing Met Kaneel
De combinatie van honing met kaneel geeft een verbluffend resultaat. Het past dan ook in een gezonde dieetstijl om 3x per dag een eetlepel lauw warme honing te vermengen met een ½ theelepel kaneel. Direct in te nemen of te vermengen met max. 40° Celsius warme thee of water.
Geneeskracht van honing met kaneel:
- gezonde keuze bij hartkwalen
- verlaagd het cholesterol
- verlicht en helpt bij verkoudheid en griep
- tegen blaasinfectie
- gaat kramp tegen
- pakt maagzweren bij de wortel aan
- stabiliseert de bloedsuikerspiegel
- goed tegen overgewicht
- werkt van binnenuit en als zalf op puistjes (acne)
- gaat gehoorverlies tegen
- verzachtend en genezend als zalf bij eczeem
- heeft een genezende werking op ringworm
- pijn bestrijdend bij artrose en artritis
- tegen verkoudheid en griep, zeer grote anti-bacteriële werking
- voor een goede spijsvertering (verteert de zwaarste maaltijden)
- werkt energie verhogend
- verwijdert gifstoffen uit de dikke darm
- tegen een slechte adem (gorgelen met lauwwarm water met honing en kaneel, doorslikken geen probleem.)
- vitaliseert de aderen
- verlicht zuurbranden
- het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen
Dagelijks gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes waardoor ze beter in staat zijn om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.
Toepassingen van honing met kaneel:
HUIDINFECTIES:
Meng honing en kaneelpoeder in gelijke delen en breng het aan op de aangetaste plekken, het kalmeert en geneest eczeem, ringworm en alle andere soorten huid infecties.
GEWICHTS VERLIES:
Drink (meng met water of thee) of eet (onverdund) dagelijks een half uur voor het ontbijt op een lege maag, 1 eetlepel honing vermengt met ½ theelepel kaneel, en ’s avonds voor het slapen gaan herhaal je dit.
ENERGIE VERHOGING: Om verhoging van de vitaliteit te bevorderen, is het advies om 3x per dag 1 eetlepel honing vermengt met ½-1 theelepel kaneel te gebruiken.
PAST IN EEN ANTI-KANKER DIEET:
Bij lymfeklierkanker en leukemie, maag en botkanker, drie keer per dag een eetlepel honing met een theelepel kaneelpoeder gedurende een periode van een maand.
BIJ GRIEP EN VERKOUDHEID:
Honing en kaneel bestrijden de groei van bacteriën die onder meer verkoudheid en griep veroorzaken. Neem 6x per dag een ½ eetlepel honing vermengt met ¼ theelepel kaneel. Eet het lauwwarm en puur bij hoest en kriebelhoest.
PIJN VERLICHTING BIJ ARTROSE EN ARTRITIS: Je kunt 3x per dag 1 eetlepel honing vermengt met ½ theelepel kaneel nemen om de pijn te verlichten
WELKE HONING EN WELKE KANEEL?
Honing: De zuiverste en best gecontroleerde honing koop je rechtstreeks bij een imkerij. Zij kunnen de kwaliteit van hun honing waarborgen. De herkomst van de honing die in de supermarkt wordt verkocht is vaak niet bekend. En in sommige landen koken ze de honing om het een langere houdbaarheid te geven. Helaas zijn de geneeskrachtige enzymen in deze honing niet werkzaam meer. Ook nemen ze het in sommige landen niet zo nauw met de kwaliteit en wordt er nogal eens gewoon suikerwater aan de honing toegevoegd. Verwarm honing ook nooit in de magnetron, daar kunnen de werkzame enzymen beslist niet tegen.
Kaneel: Het is beter om Ceylon Kaneel te gebruiken omdat de hoeveelheid Cumarine in Ceylon Kaneel fors lager is dan in Cassia Kaneel. Cumarine in grote hoeveelheden kan schadelijk zijn voor je lever en nieren. Gebruik nooit meer dan 3 theelepels kaneel per dag.
Okay – I’m going to go out on a limb here and I’d appreciate others popping their ideas in for or against…
Honey is nature’s wonder food: in addition to it’s anti-oxidant, anti-fungal and bactericidal properties, it is the only “real food” that doesn’t go off. (Honey found in pharaohs’ tombs is still good to eat today.)
Between 10-20,000 years ago two things happened – mankind began agriculture and mankind began getting dental caries. They are thought to be related but the relationship is uncertain. Some folk think our caries bug (closely related to a rat bug) gained access to our mouths via agriculture and might be the culprit.
I’m wondering if the culprit is honey – or rather, our reduced access to it as a staple?
Even today, secluded pure hunter-gatherer tribes do not get caries. Yep. Those strange hidden tribes that don’t have any access at all to our ways and our foods don’t get tooth decay!
To such people, as to our pre-agricultural ancestors, honey would be very much a preferred food and high on the daily menu wherever possible. (Our sweet tooth.) For us, our modern diet, as well as adding a comparably inordinate level of starches to our diets, has almost entirely replaced honey with sugars – sugars that have none of honey’s marvelous attributes.
Just a thought – I’d be interested to hear what others think?
😉
Hey Cate, thanks for your comprehensive reply! Very thorough. I know what I think of this, when sugar was invented nowadays, the WHO would put it on the very dangerous and forbidden list to use pure and as ingredient. While honey would pass the test easily. We surely don’t have to mess around with nature to get the best out of it, nature provides the best already:) Loes
I’m no expert on honey. But I do know that honey that was made by local bees in the area where you live is ideal for your allergies. And a nutritionist I used to see was high on honey as a natural sweetener. A treat for me is honey on toast. Well, that’s the extent of my knowledge about honey. 🙂
Hi Preston, you’ve heard right, the honey of the local flowers, and especially the use of the Bee pollen, which contains all the local anther dust can help enormously with healing of allergies. When you use honey as a sweetener, do not warm it above the 40 degrees C. because the good enzymes will be worthless. A good alternative then is Stevia. Stevia keeps its power also above the 100 degrees C. Kind regards, Loes
I’m learning a lot from your site about natural remedies. I would never have thought that honey and cinnamon is good for the heart and a long list of other benefits.
The other thing I think you’ve confirmed here is something I’ve heard elsewhere that the best honey is one bought from local beekeepers. That means any honey bought from outside country I live in will not be effective? What is the science behind that?
Informative site. Keep it up.
Hello Kavinah, every honey and bee products have medical powers, but especially the honey, pollen and propolis from the local bees will have much more effect on allergies than the bee products from abroad. That’s because you get hay fever from the local plants. So the most effective enzymes en pollen in the honey and other bee products must come from within a radius of 15 miles of your city. Hope this make sense to you. Kind regards, Loes
Mmm, cinnamon and honey. I love those two 🙂 some really great info, awesome stuff.
I have just advised this to my mom, to take this every day, for she has a lack of energy, and having cholesterol problems, I just know it is going to help her, thanks for your reply Daniël, see you later, Loes