De Bijtjes en de Bloemetjes

De Bijtjes en de Bloemetjes

De bijen

de honing bij

Bijen leven in goed georganiseerde kolonies. Zo’n kolonie bestaat uit één koningin en 10 tot 60.000 werkbijen. Ongeveer 2/3 deel van alle honing bestaat uit nectar van verschillende bloemen. De smaak van de verschillende soorten honing kan onderling dan ook sterk verschillen.
Honing wordt geneeskrachtige en bewarende eigenschappen toegedicht. In diverse oudheidkundige geschriften wordt honing aangewend bij wondverzorging. Verder maakt de bij zichzelf nuttig door naast honing ook pollen en propolis te verzamelen.
Bijen Honing
Bijen honing
Bijen zijn voor hun voedsel voorziening aangewezen op de plantenwereld. De bijen maken honing door van bloem naar bloem te vliegen en daarbij de rijke nectar mee te nemen. Deze mengen ze met hun eigen speeksel, dat enzymen bevat. Honing is een waardevol product voor mensen met een gevoelige spijsvertering, omdat de suikers in de honing licht verteerbaar zijn en makkelijk in het lichaam worden opgenomen. Honing is een uitstekende zoetstof. De smaak is uitmuntend en als we voedingsdeskundigen mogen geloven, bevat alleen honing alle voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te blijven. Het product bevat van nature bijenpollen en koninginnegelei, en is hierdoor het rijkste en meest voedzame product ter wereld. Honing is een lekkernij op brood of pannenkoeken, in thee of neem zomaar een lepel. Verhit de honing niet boven de 40°C, aangezien verhitting de kwaliteit van het product aantast. Na verloop van tijd (o.a. afhankelijk van de temperatuur) kunnen er kristallen ontstaan. Verwarm het product in dat geval in een au bain marie (tot maximaal 40°C) op een warmhoudplaat totdat de honing weer vloeibaar is.

TIP: Bewaar de honing koel, bij een kelder temperatuur van 12°C (niet in de koelkast). Hiermee voorkomt u dat de honing gaat gisten en donkerder wordt, en een sterkere smaak krijgt. Bewaar de honing op een donkere plaats, aangezien licht kristallisatie bevordert. Vermijd temperatuur schommelingen om versnelde kristallisatie te voorkomen.

 

Top
Bijen Pollen
Bijen pollen

Bijenpollen hebben een verjongend effect op het lichaam, stimuleren organen en klieren, en verhogen de vitaliteit. Onderzoek heeft aangetoond dat bijenpollen het immuunsysteem versterken en bovendien de weerstand tegen radioactieve straling verhogen. De voedingsstoffen in bijenpollen zijn goed verteerbaar en worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Bijenpollen bevatten alle voedingsstoffen die we nodig hebben voor een goede gezondheid, waaronder zestien verschillende vitaminen en alle noodzakelijke mineralen. Om deze reden worden bijenpollen beschouwd als het meest perfecte voedsel dat moeder natuur ons biedt. Bijen Pollen wordt door veel mensen gebruikt ten behoeve van meer uithoudingsvermogen en energie.

N.B.: Bijenpollen worden bij een natuurlijke behandeling vaak ingezet tegen hooikoortsverschijnselen.

 

Top

Bijen Propolis
Bijen propolis
Bijen propolis bestaat uit natuurlijk materiaal dat door de bijen wordt verzameld uit bladeren, knoppen, en de bast van bomen. Honingbijen produceren de propolis, waarna ze hun korven ermee bekleden als bescherming tegen bacteriën. De laatste jaren is er vanuit de medische wereld een toenemende belangstelling ontstaan voor de bijzondere eigenschappen van propolis. Vooral de antibiotische werking en het verdovende effect van propolis krijgen hierbij de aandacht. Propolis staat erom bekend dat het de vitaliteit bevordert en de weestand vergroot.

N.B.: Begin voorzichtig met een kwart tablet per dag om zo een allergische reactie uit te sluiten en verhoog de dosis geleidelijk tot de gewenste hoeveelheid.

Top

Koninginnengelei

Koninginnen gelei

Koninginnegelei bevat de vitamine A, C, D, en E. Koninginnegelei stimuleert de stofwisseling, bevordert het functioneren van klieren, is een rijke bron van energie en stimuleert het uithoudingsvermogen. Koninginnegelei is een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voeding.

Naar de webshop

Disclosure Aloe Affiliate Medische

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *