Loes Knetsch ©
Giftig of een geneesmiddel?
Wat is dat nou precies met die abrikozenpitten. De hype van de jaren 70. De één zegt dat ze giftig zijn de ander beweert dat ze een geneesmiddel voor kanker zijn.
De kern van abrikozenpitten
In de kern van de harde abrikozenpit is de meest geconcentreerde bron van nitriloside aangetroffen, ook wel vitamine B 17 genoemd. Vitamine B 17 komt in meer dan 1200 planten voor, eetbare en niet eetbare zoals gras bijvoorbeeld. Maar de hoogste waarden worden aangetroffen in zaden van planten. De pitten van kersen, perziken en abrikozen bevatten deze vitamine, maar ook appelpitten en lijnzaad. Mijn oma zei altijd, appelpitten zijn gezond, die kan je rustig opeten, wat ik, als kind, natuurlijk niet deed.
Het gif cyaan
Ons lichaam splitst de Vitamine B 17 en daarbij komt o.a. cyaan – laetrile vrij. Tijdens wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat cyaan beschadigde lichaamscellen kan aanvallen en vernietigen. En ja, cyaan is in grote hoeveelheden erg giftig.
Wat zijn cytostatica
Cytos betekent cel en statis is stilstand. Elke cytostaticum werkt weer anders, maar het principe blijft gelijk. Cytostatica is een giftige stof die cellen dood of de celgroei/celdeling afremt.
Wat is kanker
Kanker is in pricipe een op hol geslagen cel die, zonder remming, zichzelf spontaan gaat delen. Normaal gesproken herkent ons lichaam die verkeerde deling en start een tegenaanval. Wanneer het lichaam deze celdeling niet herkent als gevaarlijk, dan ontstaat er een tumor.
Vitamine B 17
Deze vitamine B 17 was in de jaren 70 een zeer omstrede vitamine. Doktoren zagen veel meer heil in cytostatica, een synthetisch gif tegen kanker, dan in vitamine B 17 (cyaan) een gif uit de natuur.
Het is niet zo vreemd dat een middel tegelijkertijd giftig en een medicijn is. Vrijwel alle farmaceutische medicijnen zijn wanneer je er teveel van gebruikt, ziekmakend en vaak dodelijk.
Hier volgt een interview (Engels) met schrijver en filmmaker G. Edward Griffin
Overdosis Cyaan
Alles waar te voor staat is over de top. Behalve tevreden. Teveel cytostatica dood een mens. Teveel cyaan ook. Wanneer je de regels niet handhaaft en denkt dat, als je maar genoeg abrikozenpitten eet, je er helemaal gezond van wordt/blijft, kan je wel eens bedrogen uitkomen. Teveel cyaan geeft de volgende bijwerking:
Acuut:
Kortademigheid, hoofdpijn, verwardheid, misselijkheid en braken. De huid kleurt blauw tot zwart. De patiënt raakt in coma en kan binnen enkele seconden tot minuten sterven door verstikking.
Geleidelijk:
Door langdurige blootstelling treedt er hoofdpijn op, vermoeidheid, algehele zwakte, duizeligheid en de werking van de schildklier kan worden verstoord.
Hou je dus altijd aan de richtlijnen die een arts je geeft of die door de fabrikant op de verpakking is geplaatst.
Wel of geen abrikozenpitten gebruiken die het giftige cyaan bevatten?
Het is verbazingwekkend dat er vaak met afschuw wordt gereageerd als er voorgesteld wordt om, preventief tegen ziektes, een natuurlijk middel te gaan gebruiken, omdat het licht “giftig” is. Terwijl, wanneer de specialist medicijnen voorschrijft, wat gewoon synthetische vergiften zijn het, zonder er verder over na te denken, geslikt wordt. Wanneer je de bijsluiter goed leest, kun je dat ook wel begrijpen. Een cytostatica behandeling is zulk heftig vergif, dat je haren ervan uitvallen. Ga echter ook niet zelf aan het dokteren met abrikozenpitten, doe dit altijd onder supervisie van een arts.
Gezond voedingspatroon
Een gezond voedingspatroon zal je beter beschermen tegen ziektes dan wanneer je alles maar klakkeloos naar binnen schuift. Suikers zijn de voedingsbodem voor veel ziektes, terwijl bijvoorbeeld tomaten, cranberries, kruiden en bijenproducten als beschermers optreden.
Weet wat je eet!
Lees ook “Spirulina klinkt een stuk lekkerder dan groene algen”
Dr. Richardson’s case stories (Engels)
Case studies, interviews and testimonials (Engels)
Goede Avond,
Neem my aub niet kwalijk, ik heb echt problemen met de Nederlandse taal omdat ik al zo vele jaren in het buitenland woon.
Dit is een website naar mijn hart omdat ik zelf al vele jaren zeer geintreseerd ben in alles wat met de gezondheid te doen heeft. Mijn moeder kreeg baar moeder kanker in 1971 en na een verschrikkelijke bestraling leefde zij 1 heel jaar op een, door haar zelf voorgeschreven, dieet. Alleen quark en de poeder van rode bieten. Toen kon men dat in Nederland niet kopen het was echter wel in Duitsland te krijgen. Dit jaar heeft zij haar lichaam de rust gegeven om zich zelf te genesen. Na dit jaar heeft zij nooit meer man made food gegeten en gebruikte haar pendel zeer vaak om te weten of iets goed voor haar was. Mijn lieve moeder is in 1997 gestorven, dus de kanker van 1971 was daar niet schuld aan.
Ik werk sinds 1986 niet meer en toen begonnen de “studie” jaren. Ik ontdekte steeds meer dingen die ik dan ook zelf ging proberen en in het geval dat het goed voelde werdt het in mijn levenstijl opgenomen.
Nu, zo veel jaren later, is mijn lifestyle en hoe ik eet, hoofdzakelijk natuurlijke produkten, zeer verandert. Het is een soor persoonlijke evolutie geworden.
Het lichaam is een wonderbaarlijke mashine met de mogelijkheid zichzelf te genezen echter er moet wel de passende benzine ingedaan worden anders gaat het op den duur niet goed.
Met vriendelijke groeten,
Taetske
Hoi Taetske, mijn complimenten voor je nog erg goede Nederlandse gramatica. Zeer goed te begrijpen! Uiteraard is het lichaam gevoelig voor alles wat je er in stopt, om het goed te laten functioneren. Gelukkig wordt hier, niet alleen door individuen, maar ook in de media steeds meer aandacht aan besteed. Erg leuk om van je te horen dat mijn website je bevalt 🙂 Surf rustig rond op “mijn stukje natuur” op het internet. Onder het kopje “producten” vind je al mijn posten gecategoriseerd. Geniet van je verblijf hier! Groetjes Loes