á Loes

Ayur Veda, Als uw voeding niet goed is werkt uw medicijn niet, als u goede voeding hebt, heeft u geen medicijn nodig

Natuurlijk Leven met gezonde voeding

biologisch en zonder toevoegingen en zoveel mogelijk vegetarisch

Als moeder van 6 kinderen, oma van 4 kleinkinderen, ben ik in de loop der jaren steeds meer op gaan letten wat ik als voedsel op tafel zet.

Van nature waren de kinderen intolerant voor melk, dus ik ben al jaren een etiketjes lezer.

Sinds 2002 ben ik me gaan verdiepen in allerlei natuurlijke middelen en ben zeer onder de indruk geraakt van de werking van Aloë Vera, bijen producten, tomaten en cranberries.

In de tomaat zit veel van het helderrode lycopeen, een fytonutriënt dat preventief werkt tegen kanker. Aloë Vera Barbadensis Miller bevat meer dan 200 goede eigenschappen op het gebied van vitamines, mineralen, sporenelementen en anti-oxidanten. Cranberries bevatten grote hoeveelheden flavonoïden en polyfenolen en zit vol met anti-oxidanten welke je zeer goed beschermen tegen allerlei ziekten. Bijen propolis is één van de krachtigste natuurlijke anti-biotica ter wereld.

Tijdens een cursus phytotherapie, die ik jaren geleden heb gevolgd, heb ik geleerd welke producten er een goede uitwerking hebben op verschillende aandoeningen. Ik hoop dat je profijt van mijn lijst hebt.

Daarnaast ben ik bezig om een voedingssupplementen lijst te maken zodat ik je een compleet overzicht kan gaan bieden.

my-profile-a-loes

 

Deze producten gebruik/eet/drink ik zelf dagelijks:
Tomatensap of groentensap
MSM, chondroïtine en glucosamine combi.
Een borreltje Aloë Vera
Een propolis tablet
Een vitamine C 1000
Een multivitamine tablet
Een magnesium tablet (Magnesium zit veel in vlees en melk, wat ik beide nauwelijks eet/drink)
Kokos (Kokosolie en Kokoswater)
Appelazijn

Ik probeer me aan de 9-regel te houden. Niet meer dan 9 aanvullende voedingssupplementen voor dagelijks gebruik. Om niet te veranderen in een voedingsfreak 😉 Als ik weer enthousiast word over een product voor dagelijks gebruik, moet een ander product wijken.

Ik ben nu net begonnen (10-09-2016) met het uitproberen van kokosolie en kokoswater met appelazijn. Wanneer ik een afslankdieet volg, gaat het overal af, mijn gezicht, mijn benen en armen, maar die buik blijft onveranderd. Vandaar, een eetlepel kokosolie voor elke maaltijd en drie glazen kokoswater met 2 theelepeltjes appel azijn, ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds voor het slapen gaan. De “voor” foto heb ik al gemaakt, ik hoop een “voor en na” foto over een half jaartje te kunnen presenteren 🙂

En deze producten eet/drink ik regelmatig maar zeker niet dagelijks:
Olijfjes
Gedroogde tomaatjes
Knoflook
Tomaat
Groene thee
Cranberrysap

Ik wens je veel leerzame momenten en een heel goede gezondheid.

Loes Knetsch

 

Medische Disclaimer

Waarschuwingen

2 Comments

  1. Marion mebius

    Op zoek naar informatie over Aloe Vera, kwam ik op deze site terecht. Wat een prachtige site, zo uitgebreid en zo goed bewerkt. Er staat veel informatie op die je ergens anders niet kan vinden en ik heb ook uitgebreid mijn tijd op deze website doorgebracht. Veel mooie afbeeldingen ook die goed bij het onderwerp passen. Tijdje blijven steken op de afdeling verantwoorde kindersnacks, leuk om te lezen en leuk om door te geven aan mijn schoondochter en natuurlijk ook goed voor deze oma.
    Stevia in chocolademelk, ik vind stevia wel eens bitter, heb jij daar ook last van of is het inmiddels beter geworden. Makkelijk te navigeren, bij de flipboard miste volgens mij een paar zinnen? Dank je wel voor deze site, ik kom zeker terug voor de aloe vera, Marion

    • Hoi Marion, dank je wel, dat vind ik erg leuk om te horen. Ik ben gastouder en ik vind het erg belangrijk dat kinderen niet te veel suiker binnen krijgen. Ook aspartaam en Ace-k is niet erg verantwoord. Flipboard is wat in de war, het is me ook niet gelukt om mijn laatste posten te flippen. Ik zie je graag terug Marion, groetjes Loes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *